“Zvjezdice” u Medinom kinu

Ove godine, mlađi vrtićanci skupine „Zvjezdice“, već su dva puta posjetili Medino kino u našem centralnom objektu. U prosincu smo pogledali projekciju crtanog filma „Kako je Grinch ukrao Božić“ (stara verzija). Prigodan po tematici u blagdansko vrijeme, ali također i po sadržaju i vremenu trajanja (20 minuta). U veljači smo pogledali „Olafove pustolovine“, također prigodan uz godišnje doba.
U Medinom kinu srdačno nas dočekaju teta Matea za ulaznice i teta Tatjana za projekciju. Prostor je sličan stvarnom kinu, samo još ugodniji i topliji. Djeci su crtani filmovi bili jako zanimljivi, tiho su komentirali, postavljali pitanja te se po izrazu lica vidjelo proživljavanje različitih emocija. Pažnju su održavali do samog kraja.
Medino kino je izuzetno dobar projekt. Priprema djecu za stvarne životne situacije: obavijest i plakat na Kutiću za roditelje, odlazak u kino (promjena svakodnevnog prostora), blagajna, karte, kulturno ophođenje, čekanje na red, pravila ponašanja - uvažavanje drugih, tiho pričanje te iščekivanje i uzbuđenje prije same projekcije.
Poslije projekcija po povratku u naš vrtić djeca razgovaraju i pričaju o proživljenom. Jedno jako lijepo iskustvo. Veselimo se ožujku i novoj projekciji.

Odgojiteljica mentor Neda Poljak

© 2014 Vrtić Medo Brundo. Sva prava pridržana.