Radionica “Naše zdravlje”- prevencija karijesa u predškolskoj dobi u skupini “Zvjezdice”

 Dana 22.2.2019. našu skupinu posjetila je teta Željka Franjo, zdravstvena voditeljica našeg vrtića. Iako, među mlađima, i naša skupina je bila dio ovog zanimljivog projekta. Teta Željka je pojednostavila i prilagodila radionicu djeci u četvrtoj godini života. Naglasak je bio na važnosti pranja zubi, pravilnom korištenju paste i četkice, „mućkanju“ vode u ustima - pravilno ispiranje, kako bi zubiće zaštitili od karijesa. Djeca su uzbuđeno prepričavala kako peru zube u svojoj kući, tko tada bude s njima, kakvog su im izgleda pasta i četkice.
Tada je uslijedio najzanimljiviji, praktični dio kada su djeca imala mogućnost vidjeti pravi, veliki model čeljusti - zubi uz kojeg je išla i velika četkica. Nakon demonstracije tete Željke, svako dijete je bilo u prilici oprati model zubi s pastom i vodom, što je bila izuzetno zanimljiva igra svakome od njih.
Druge godine priča sa zaštitom od karijesa dobiti će neke nove, razvojno primjerene elemente, kako bi projekt postigao svoj cilj: redovito i pravilno održavanje higijene zubi radi njihovog zdravlja!

Odgojiteljica mentor Neda Poljak

© 2014 Vrtić Medo Brundo. Sva prava pridržana.