Predstava Priča koja drži vodu


Antuntun – udruga za rastjerivanje dosade, donijela je i u naš vrtić „Medo Brundo“  klaunsku predstavu za velike i male. To je predstava „Priča koja drži vodu“ Irene Kolar koju su djeca imala priliku vidjeti 19.3.2019. u sklopu obilježavanja Svjetskog dana voda. Uloge su Žabac Dabac i Prof. Fumfštajn.Glume Zoran Vukić i Nikola Dabac, dugogodišnji izvođači kojima je ovo druga zajednička predstava. Glumci su također i aktivni članovi udruge Crveni nosovi – klaunovidoktori, a predstava je kreirana u klaunovskom duhu te uz gegove sadrži i žonglerske i glazbene trenutke.

 

Sažetak predstave

Bara u kojoj živi Žabac Dabac je presušila. Tražeći vodu, a skrivajući se od rode i drugih opasnosti, žabac dolazi u laboratorij profesora Fumfštajna baš u trenutku kad se profesor priprema za eksperiment bojanja svih voda na svijetu, u fluorescentne nijanse. Upoznavši Žapca i slušajući njegove priče, profesor uviđa kako je njegova zamisao opasna i da je u žaru istraživanja potpuno zaboravio na važnost vode u životu živih bića, a osobito u očuvanju čiste i bistre vode za piće, te se predomisli u ostvarivanju svoje namjere. Zaključi da pitka i bistra voda, bezbojna i bezmirisna, uopće nije dosadna, kako je on mislio i uviđa da je posebna baš takva kakva je.

Predstava je edukativnog karaktera jer govori o brojnim dobrobitima vode za zdravlje živih bića. Kroz igru djeca su saznala informacije o količini i važnosti vode u našem tijelu kao i cijelom planetu Zemlji, te nešto o kemiji, vodi u prirodi, agregatnim stanjima i važnosti očuvanja čiste, pitke vode.

Glume Zoran Vukić i Nikola Dabac, dugogodišnji izvođači kojima je ovo druga zajednička predstava. Glumci su također aktivni članovi udruge Crveni nosovi – klaunovi doktori, a predstava je kreirana u klaunovskom duhu te uz gegove sadrži i žonglerske i glazbene trenutke.


© 2014 Vrtić Medo Brundo. Sva prava pridržana.