Uskršnja predstava u našem vrtiću

 U Velikom tjednu, naglasak nam je na aktivnostima za proradu i izražavanje emocija i humanih vrednota. Prostorni kontekst poziva djecu na emocionalno izražavanje i osnaživanje. Kreativnost djece također dolazi do izražaja u izradi šarenih pisanica, čestitki, a dječja spoznaja se proširuje usvajanjem kulturnih i tradicionalnih običaja vezanih za Uskrs.
Ovaj tjedan su nam obogatile i odgojiteljice, članice naše lutkarske skupine, s predstavom „Zekina priča –eko poruka“. Predstava je bila primjerena i prilagođavana za sve dobne skupine. Izuzetno kvalitetna glazbena podloga, primjerene štapne lutke šumskih životinja i imaginarnih šumskih bića te poučna poruka o zaštiti naših šuma i okoline, krasili su predstavu.
Predstavu su najprije pogledale mlađe skupine : Bees, Zvjezdice, Cipelići, Smješkići, Zečići, Loptice i Cookies, a potom sati srednje i starije skupine: Ježići, Hopsice, Flowers,Brodići, Kockice i Baloni.
Po izlasku iz vrtića u žamoru dječjih glasova moglo se čuti koliko je važno otpad odlagati na predviđena mjesta te kako djeca čiste svoje sobe i prostor u kojem borave.