Posjet vatrogasnoj postaji Dubravi


Povodom međunarodnog Dana vatrogasaca koji se obilježava 4. svibnja na blagdan Svetog Florijana, njihova zaštitnika, predškolske skupine Dječjeg vrtića „Medo Brundo“ imale su priliku posjetiti Vatrogasnu postaju Dubrava.
Tijekom posjete djeca su imala priliku vidjeti predavaonice za nastavu i obuku vatrogasaca, vatrogasni toranj za vježbu, teretanu i igralište za odbojku. Zatim su vatrogasci djeci opisali i pokazali od čega se sastoji vatrogasno odijelo te su mogli staviti vatrogasnu kacigu na glavu ukoliko su željeli. Zabavno je bilo čuti i vidjeti zvučne i svjetlosne alarme koji obavještavaju vatrogasce o slijedećoj akciji te pozivni centar. No, djecu je ipak najviše oduševio vatrogasni vozni park u kojem su vidjeli razne vrste vatrogasnih kamiona. Šećer na kraju bila je vožnja jednim od kamiona što je oduševilo djecu te dalo ovoj priči uzbudljivu notu.
Ova posjeta uistinu je oduševila djecu što je bilo jako vidljivo na njihovim licima te se očitovalo prepričavanjima događaja viđenih u vatrogasnoj posjeti.