Uređenje Medinog vrta Odgojne skupine Brodići

16.04.2019.Utorak, od 16:00

 

U sklopu projekta „Odgoj za održivi razvoj“ održana je radionica uređenja vrta Odgojne skupine Brodići.

A sada nakon ozbiljnog uvoda, želim vam dočarati što su i kako su malene ručice uz pomoć roditelja napravile u Medinom vrtu.

Srećom, vrijeme nas je poslužilo tako da smo po dolasku izvadili opremu za uređenje vrta i ograde. Prvo kist u ručice i kantica s bijelom bojom za osvježenje naše male ograde. Bojanje je išlo odlično, malo jedna strana, malo druga i dobili smo ogradu iz snova. Dok su neki bojali, drugi su pripremali gredice za sadnju. Oko izrade gredica roditelji su pomogli, da bi bile jednake i ravne, a sadili smo i sijali svi zajedno. Za sadnju smo pripremili sjeme i presadnice povrća. „Najljepše mi se sviđalo kad smo sadili salatu. Sadili smo tako da smo iz kutije uzeli sjeme i onda smo napravili rupu i stavili salatu unutra i sa zemljom koja je bila vani ovako smo ju zaokružili“, TH.

Da bismo si olakšali radili smo u paru. Kad je jedan sadio, drugi je pisao naziv na pločicu tako da bismo znali što nam se gdje nalazi.

U vrtu ima stvarno svega – graha, salate, brokule i cvjetače, paprike i rajčica.

Nakon sadnje slijedi – zalijevanje! Naše biljčice dobile su odmah dovoljno vode da bi se mogle što bolje adaptirati na svoj novi dom. Naši mališani su aktivno sudjelovali i zaista se jako trudili obaviti posao do kraja uključujući i onaj dio koji je najmanje zanimljiv, a to je spremanje J.

Nakon napornog rada – nekome je uslijedio odmor i okrjepa, a nekome igra.

„Bio sam koristan, pomagao sam drugima i surađivali smo puno u vrtu“, TH.

No tu poslu nije kraj, biljčice treba redovito zalijevati i pratiti njihov rast te kad dođe pravi trenutak, ubrati plodove.

Sve u svemu, krasan dan, ugodno druženje s našim mališanima i tetama.

 

Roditelj Ela Hrgovan