Loptice, Cookies i Zečići u Gradu mladih

Djeca iz odgojno-obrazovnih skupina Loptice, Cookies i Zečići boravila su u Gradu mladih u periodu od 30.9. do 4.10.2019. u pratnji odgojiteljica i pedagoga pripravnika.
U Gradu mladih djeca su imala mnoge prilike za tjelesni i psihomotorni razvoj (održavanje higijenskih navika, razvijanje cjelokupne motorike i koordinacije tijela, usavršavanje okulomotorike), socioemocionalni razvoj (razvoj samopouzdanja, prepoznavanje i razumijevanje vlastitih i tuđih emocija), razvoj  jezika i govora, komunikacije i izražavanja (upotreba uljudnih izraza, upotreba monološkog i dijaloškog govora) te spoznajni razvoj (promatranje i istraživanje prirode, razvoj opažajno-praktičnih spoznaja).
Sve te razvojne zadaće djeca u mogla ostvariti kroz razne aktivnosti organizirane u Gradu mladih: međuvrtićko druženje, šumske sportske igre, noćno traženje patuljaka, edukativno predavanje Hrvatske gorske službe spašavanja, edukacija djece u području sustava civilne zaštite, jutarnja tjelovježba na zraku, posjet jezeru, lutkarska predstava i drugo.
Pedagog pripravnik Mateja Kolak.