“Zvjezdice i nutricionisti”

Naš vrtić, već nekoliko godina surađuje sa Srednjom prehrambenom školom- nutricinostima. Deset učenika je sa svojim profesorom Đonijem Marinčićem, dipl.ing.nutricionist, uz podršku naše zdravstvene voditeljice Željke Franjo,posjetilo skupinu „Zvjezdice“.

Dječica su već od jutra nestrpljivo očekivala svoje goste te su se po njihovom dolasku raspršili po sobi pokazujući sve naše centre i poticaje.Zvjezdice su gostima vrlo detaljno i opisale naš projekt „Odgoj za održivi razvoj“, koji je učenicama vrlo dobro poznat jer imamo zajedničke dodirne točke.Odvajanje otpada u spremnike, štednja električne energije i vode, urednost prostora,“Medin vrt“-povrtnjak te male životinjice u dvorištu, bile su neke od tema o kojima su djeca pričala.

Nakon zajedničke pokretne igre na dvorištu našeg objekta „Berem, berem grožđe“, svi smo zajedno oprali ruke i počeli sa centralnom aktivnošću, koja se odvijala pored loze na nekoliko punktova. Jedni su brali grožđe, drugi su odvajali bobice, treći su te bobice prali i četvrti cjedili sok.Učenici su imali priliku vidjeti kako djeca slijede upute te samostalno u malim grupama provode zadatak od početka do kraja.

Onda je uslijedio najslađi dio..kušanje, a potom prave vještine poput uočavanja količine tekućine, boje, mirisa i slatkog okusa, a uz to još i samostalno točenje iz vrča u male čaše.

I tako od grozda do soka, uz ugodno zajedničko druženje s našim gostima, prošlo je prijepodne jednog našeg vrtićkog dana. Veselimo se idućem susretu s nutricionistima i nekoj novoj aktivnosti.