St. Patrick's Day u o.o. skupini "The Bubbles"

Mi smo The Bubbles, mješovita vrtićka skupina u kojoj se provodi poseban cjelodnevni program ranog učenja engleskog jezika. Jedan od ciljeva programa je poticanje usvajanja vrijednosti multikulturalnosti i interkulturalnosti te upoznavanje s običajima i kulturom naroda čiji jezik usvajamo. St. Patrick’s Day tradicionalno se obilježava 17. ožujka u Irskoj, ali i drugdje u svijetu.
U suradnji sa skupinom The Sponges obilježili smo ga raznim aktivnostima. Kako bismo se pripremili za našu potragu za blagom, prvo smo se upoznali s obilježjima svetog Patrika i novim vokabularom: rainbow, shamrock, pot of gold, Leprechaun, gold coins. Čitali smo razne priče o malim Leprechaun-ima i svetom Patriku. U likovnom centru izrađivali smo velike duge koje su bile omiljena dječja aktivnost te smo ih napravili nekoliko. Također, oslikavali smo zlatnike i djeteline za potragu i lijepili zelene kape na Leprechaun maske.

  

  

U igri sa zelenom rižom, u Sensory bin-u, vježbali smo traženje blaga i sortiranje zlatnika i djetelina. U Circle Time-u (Jutarnjem krugu) zajedno s Leprechaun-om smo se razgibavali. Uz pjesmu “Dance Dance Leprechaun Dance” upoznali smo novu vrstu irskog plesa, step. Igru Musical Shamrock Chair često igramo i danas te je pomogla većini djece u prevladavanju početne ljutnje zbog nepobjeđivanja i počecima shvaćanju da je u igri važno sudjelovati.Na dan obilježavanja svetog Patrika, 17. ožujka, mali Leprechaun posjetio je našu sobu, razbacao igračke dok je tražio zlatnike i ostavio zeleni nered u kupaoni te pismo za djecu. Uz pismo bila je i karta po kojoj smo na dvorištu tražili skrivene zlatnike i djeteline te plesali uz irske pjesme. Pronađene zlatnike i djeteline spremali smo u ćup (black pot). Djeca su cijeli dan međusobno prepričavala događaje  te su učila o važnosti suradnje s prijateljima i razvijala osjećaj zajedništva.

       

© 2014 Vrtić Medo Brundo. Sva prava pridržana.