Mlađa jaslička o.o. skupina "Leptirići"

Kada smo tek došli u vrtić bili smo tako maleni, neki od nas nisu znali ni hodati. Dan za danom od malenih postali smo „ekipa“. Prvi dani bili su stresni za sve nas. Naše odgojiteljice su nas tješile, držale na krilu, a mi smo se polako opuštali, pravili prve korake u svijet „Mede Brunde“ našeg vrtića i našeg novog doma (naravno dok tate i mame rade). Učili smo sve: kako sjediti za stolom, kako oprati ručice, kako jesti s velikom žlicom. Odgojiteljica je govorila: „Digni rukaviće“, „Trljaj, trljaj“ ,a mi smo ju slušali i naučili. Naučili smo gdje baciti papirnati ručnik, gdje stoje maramice, sve uz igru i veliku podršku naših „teta“. Kada je prošla ta strašna „adaptacija“ sve je bilo puno lakše. Prve izgovorene riječi, sada već i rečenice veselile su sve nas. Pjesmice, brojalice, kako ide „ Eci ,peci,pec “, „Visibaba mala zvoniti je stala“, a „Bi,ba, bućica se penje u kućicu“.

     

A onda je „teta“ Melanija jedan dan donijela bazen sa rižom. To nas je odmah oduševilo, sipali smo iz većeg u manje, iz manjeg u veće, a ponekad i malo sa strane. Dobili smo i novi trampolin, naučili smo skakati, vješto smo hodali po drvenim ljestvama, spuštali se niz kosinu.

  
Naučili smo prepoznati svoj znak, čak i  znak naših prijatelja. Još uvijek učimo kako izuti papuče (nekima od nas to ide jako dobro), kako pomoći kod odijevanja, donijeti svoje cipelice, čizmice, svoju jaknu, kapu.. Moramo Vam reći da najviše uživamo vani u našem atriju na svježem zraku. Puno je toga šta su Leptirići radili u vrtiću, slušali su priče, učili brojalice, pjesmice, slikali s temperom i bojom za prstiće, mijesili s domaćim plastelinom. I da, jako smo se vezali uz svoje „tete“ kako ih mi od dragosti zovemo. Jedna je „teta Mejanija “,a druga je „teta Tuta“. Sad već tražimo i pusu kad se negdje udarimo, ajde teta ljubi, tu sam se udarila.

   


Pred nama su novi izazovi, rastemo kao „gljive poslije kiše“. Oni stariji pomažu mlađima, jako su empatični, donose dude i tješe ih. U vrtiću smo stekli prijatelje, igramo se zajedno.. S veseljem idemo dalje, pozdrav od nas Leptirića.

Odgojiteljice: Melanija Rado Ramić  i Teuta Redžepagić

           

© 2014 Vrtić Medo Brundo. Sva prava pridržana.