Centar liječnika i radionica "Medo treba pomoć" u o.o. skupini "Medo"

Vođeni interesom djece u veljači smo oformili centar liječnika. Djeca i roditelji su vrlo aktivno sudjelovali u obogaćivanju novonastalog centra. Većina djece donijelo je vlastiti kovčežić s prvom pomoći i medicinskim instrumentima. Djeca su imala priliku sudjelovati u procesu formiranja prijemnog pulta, čekaonice i sobe za trijažu. Posebno smo usmjeravali djecu na važnost održavanja „bolnice“ čistom i urednom. Tako smo imali sve instrumente i ostala medicinska pomagala sortirana i potkrepljeno nazivima istih kako bi djeca obogaćivala rječnik.Naučili smo da postoje različite vrste liječnika od oftamologa, otorinolaringologa pa do vrlo važnih medicinskih sestara. Tako nam je u goste došla i zdravstvena voditeljica vrtića koja nam je stigla s velikim plišanim medvjedićem i imali smo malu radionicu „Medo treba pomoć“. Djeca su tako imala priliku okušati se u vezanju marami, zavoja, povijanju rana i ostalo. Pročitali smo slikovnicu „Moje tijelo“.
Djevojčice su došle na ideju da se soba za trijažu pretvori u rađaonicu pa su tako stavljale lutke pod majice i imale pravi mali porod, nerijetko je i teta Sara bila rodilja. Izvrsno nam je poslužilo i vrijeme za „Medino kino“ – gledali smo Oblutka i Doktoricu Pliško.Punih mjesec dana djeca su s puno interesa izmišljala svoje igre i voljeli su provoditi vrijeme u samom centru liječnika, ali i u konstruktivno – građevinskom centru u kojem su izradili svoju malu bolnicu od kaširanih kutija. Napravili smo i vozila hitne pomoći i saniteta.
U našem postojećem istraživačkom centru napravili smo Medin laboratorij u kojem su djeca manipulirala različitim gradiranim kapaljkama, injekcijama, bojama, a mali kamenčići u bojama raznih oblika služila su im za promatranje virusa i bakterija. Likovni centar nam je poslužio u izradi Gospodina Kosturka, a kasnije smo nadopunjavali rječnik u centru izranjajuće pismenosti s različitim knjigama, slikovnicama i enciklopedijama.  U glazbenom centru smo imali prilike učiti pjesmice o našem tijelu kao i razne pokretne pjesme.

Odgojitelji : Edita Jelšik i Sara Giuliana Strgar© 2014 Vrtić Medo Brundo. Sva prava pridržana.