"Malim koracima do velikog uspjeha" - o.o. skupina Pužići

U ovoj pedagoškoj godini(2021./2022.) „Pužići“su novooformljena jaslička skupina u našem vrtiću u kojoj je upisano trinaestero djece.

Polazak  djeteta u jaslice jedna je od najvećih promjena u njegovom životu  i nosi sa sobom veliku razinu straha, tuge, ljutnje, nesigurnosti, zbunjenosti, stresa, suza.

Djeca se odjednom nalaze u novom okruženju u kojem usvajaju i prihvaćaju nove navike i ritam  dana.

Sobu dnevnog boravka prilagodile smo dobi djece u drugoj godini života oformivši centre aktivnosti opremljene sredstvima koja  ih potiću na istraživanje i igru.

U dobi naših „Pužića“ senzomotorika je od iznimne važnosti.

Opipavanje različitih tekstura predmeta i materijala,vizualno zanimljivi predmeti koji se daju nositi,stiskati,utiskivati,prenositi,vaditi i umetati natrag,sakriti se i otkriti(senzorna kućica od kartonske kutije),penjati se,hodati po površinama oblikovanim za senzomotorički razvoj.

Djeca  sve to rado prihvaćaju pa možemo reći da smo im uspjeli približiti vrtić kao jedno sigurno,veselo,zanimljivo okruženje u kojem svatko ima svoje mjesto i dobrodošao je.

Tijekom boravka na zraku,djeca se razvijaju motorički,a osobito kroz penjanje(po stepenicama na tobogan) jer tako usvajaju nove vještine.

Takvi oblici igre ih jako vesele i zato ih svakodnevno provodimo.

Djeca koja još ne mogu samostalno hodati igru provode na podlozi na kojoj im nudimo različita sredstva za manipulaciju(kocke za gradjenje,lopte,didaktičke igračke,lišće itd.)

„Pužići“odlično prihvaćaju djecu iz susjedne skupine „Cvjetići“ s kojima na zraku često provodimo i zajedničke aktivnosti (npr.igre s pjevanjem“Ringe Raja“ i druge.


Odgojiteljice: Stella Gluhić i Iva Mikšić

  

 
© 2014 Vrtić Medo Brundo. Sva prava pridržana.